Η ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ ON-LINE!

Alexaria Lefkada - Παραλία Πόρτο ΚατσίκιΠροτεινόμενες διαδρομές και δραστηριότητες:
Με αφετηρία το κατάλυμα μας μπορεί κανείς να κάνει πολιτιστικό τουρισμό στα μνημεία και τους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού καθώς και οικοτουρισμό ή αγροτουρισμό στη γύρω περιοχή ενώ στην μόλις 600μ μακριά, παραλία του Αι Γιάννη μπορεί κανείς να ασχοληθεί με θαλάσσια σπορ. Αν προτιμάτε τον ορεινό τουρισμό η ορεινή ενδοχώρα ενδείκνυται για πεζοπορία ή ποδηλασία μέσα από μονοπάτια με μοναδική θέα το καταπράσινο τοπίο ή τις μοναδικές παραλίες του νησιού.

Παραλία Αι Γιάννη - Μύλοι - Γύρα
Ό όρμος του Αι-Γιάννη και οι Μύλοι-Γύρα θεωρούνται από τους μυημένους στο είδος, ως ένας από τους καλύτερους σερφότοπους στην Ελλάδα.
Όλη η περιοχή αποτελεί όχι μόνο ιδανικό σερφότοπο αλλά και ένα υπέροχο μέρος για υποβρύχιο ψάρεμα και μη, κολύμβηση και άλλα σπορ όπως Beach Voley.

 

 

Alexaria Lefkada Faneromenis MonasteryΠολιτιστικός & Θρησκευτικός Τουρισμός
Στην είσοδο του νησιού θα βρείτε δύο μεγάλα κάστρα. Το Τούρκικο κάστρο του Γρίβα ή Τεκέ και το Ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας. Άλλοι αρχαιολογικοί χώροι υπάρχουν διάσπαρτοι σε όλη τη Λευκάδα με βασικούς στην περιοχή του Καλιγωνίου - Ερείπια της αρχαίας πόλης Νήρικος και στο Νυδρί - Ερείπια αρχαίου οικισμού που κατά τον αρχαιολόγο Δαίλπφερδ είναι η Ομηρική Ιθάκη.
Στη πόλη αλλά και όλο το νησί υπάρχεί πλήθος ναών και μοναστηριών με μεγαλύτερο τη μονή της Φανερωμένης.
Τα μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι το Αρχαιολογικό, το "Λαογραφικό Μουσείο του πολιτιστικού συλλόγου "Ορφέας", το "Μουσείο Φωνογράφου", το "Ελλομένειο Λαογραφικό Μουσείο", το "Μουσείο Κεντητικής Τέχνης", Τη δημοτική Βιβλιοθήκη - Πινακοθήκη, τη "Χαραμόγλειο Βιβλιοθήκη" και το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας.
Ετήσιο θεσμό αποτελεί το Φολκλορικό Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης που γίνετε ανελλιπώς εδώ και 35 χρόνια. Περιλαμβάνει παραστάσεις φολκλόρ από πολλά μέρη του κόσμου, θεατρικές παραστάσεις ομιλίες και διαλέξεις.

Alexaria LefkadaΟικοτουρισμός
Οι δύο λιμνοθάλασσες της πόλης που αποτελούν το μεγαλύτερο οικοσύστημα του νησιού.
Ιδανικοί χώροι περιπλάνησης και περιπάτου αποτελούν Το Φαράγγι Δημοσάρι και οι καταρράκτες στο χωριό Ράχη, Το φαράγγι της Μέλισσας στο χωριό Κάβαλος με τους δέκα νερόμυλους του, Το αισθητικό δάσος της Δάφνης στο χωριό Σύβρος και δάση από πεύκα και δρύες σε πολλά μέρη του νησιού.
Σπήλαια θαλάσσια και μη, υπάρχουν σε πολλά μέρη του νησιού -πολλά ανεξερεύνητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σπήλαια Παπανικολή και Δαίμονα στο Μεγανήσι, Χοιροσπηλιά στο χωριό Εύγηρος και Ασβοσπηλιά στο χωριό Φρύνι.

Αγροτουρισμός - Ορεινός Τουρισμός
Κυρίως στη ορεινή αλλά και νότια και δυτική Λευκάδα βρίσκονται οι περισσότεροι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού, ανεπηρέαστοι από το τουριστικό ρεύμα.
Αναλλοίωτα ήθη και έθιμα καθώς και πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα σε πολλά χωριά του νησιού όλο το χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έθιμο του παραδοσιακού Λευκαδίτικου γάμου που αναβιώνει κάθε Αύγουστο στο χωριό Καρυά που φημίζεται και για τα υπέροχα υφαντά και κεντήματα - όλα στο χέρι.
Ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία και για τους πιο τολμηρούς αναρρίχηση και μότοκρος.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Λευκάδα
Απέραντη Γαλήνη (Τουριστικός οδηγός)
Η πόλη της Λευκάδας
Η παραλία Πόρτο Κατσίκι
Ο Άγιος Ιωάννης (Οικισμός & Παραλία)ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ